subota, 20. rujna 2014.

Sjemenke avokada su nevjerojatno zdrave

Sjemenke avokada su prepune hranjivih tvari koje mogu pružiti mnogo zdravstvenih koristi za tijelo. Naime, sjemenke sadrže više antioksidansa od samoga avokada. Čak imaju i mogućnost opskrbiti tijelo sa više topivih vlakana nego bilo koja druga namirnica, a zdravstvenih prednosti tih sjemenki je još mnogo.


Prije svega, sjemenke avokada sadrže ulje koje je bogato antioksidansima. Zapravo, 70% antioksidansa se nalazi u sjemenkama, a samo 30% u plodu. Ti snažni antioksidansi imaju sposobnost smanjiti visoku razinu kolesterola i zaštititi nas od bolesti srca i moždanog udara.

Mogu se koristiti i protiv proljeva i zatvora. Sjemenke sadrže i spojeve koji umiruju čir na želucu. Uz to, ti spojevi sadrže antibakterijska i antivirusna svojstva što ih čini idealnima za sprječavanje gastritisa i drugih bolesti probavnog sustava.

Sjemenke sadrže i flavonol, antioksidans koji pomaže u sprječavanju i smanjenju rasta tumora. Ako sumnjate na neki od tih problema, najbolje se obratiti i liječniku, ali i uzimanje sjemenki avokada će značajno pomoći. One imaju sposobnosti da se bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti i starenje. Zapravo, proces starenja se njima može usporiti jer obnavljaju kolagen koji je jako važan za izgled kože. Tojest, da koža ostane čvrsta i mladenačka.

Ljekovite sjemenke su korisne i za snižavanje razine šećera u krvi te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine. Neka istraživanja govore i da mogu smanjiti apetit, odnosno potrebu za hranom što je izvrsno ako želite smršaviti.

Najbolji način pripremanja je da najprije otvorite avokado, pažljivo izvadite sjemenke, stavite ih u plastičnu vrećicu i zdrobite. Nakon toga, stavite ih u blender i izmiksajte u fini prah. Takav prah možete posuti na razne obroke kojima ćete unijeti puno zdravlja u svoj organizam.


Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi